Acasa

sâmbătă, 31 august 2013

Taitei de casa (integrali)

Pentru ca in familia mea se mananca paste de cel putin doua ori pe saptamana, mai ales fetele se omoara dupa ele, m-am decis sa-mi cumpar o masina de facut pasta/taitei ca sa-i fac eu cu manuta mea, sa stiu ce ingredinte contin :).

Masina de facut paste este firma Fast, am luat-o din Cora cu 93 de lei. Are 3 optiuni:
-pentru intins aluatul  - aici rezulta si foile de lasagna
- taglatelle
- taitei/ spaghette

Astfel am ajuns la taiteii/paste integrale, pentru ca, da, am folosit faina integrala.

Dintr-o cantitate de 4 oua, 3 linguri de apa, 250 g faina integrala si 150 faina alba, am reusit sa fac paste pentru o tava de lasagna si paste cat pentru 2-3 portii sau bineinteles ca pot fi folositi in supe sau ciorbe.

Se framanta auatul bine de tot. Chiar daca pare sfaramicios la inceput, el se va lega. Daca vedeti ca totusi nu se leaga, la cantitatile de mai sus, mai adaugati maxim o lingura de apa. Se lasa aluatul la odihnit.
In acest timp pregatim masina de taitei.
Taiem aluatul in bucati mai mici pe care le turtim si incepem sa le trecem prin masina. Atentie! la treapta 1. Daca aluatul nu iese foarte bine legat, este bine sa-l trecem prin treapta 1 de cateva ori. Apoi, il trecem prin urmatoarele trepte pana la 9. Eu recunosc ca am mai trisat si am cam sarit treptele din 2 in 2 ;P.

Din treapta 9 rezulta o foita fina de tot, pe care o trecem in continuare prin varianta de taitei. Taiteii se taie dupa marimea dorita - eu am folosit o foarfeca. Se folosesc pe loc, se fierb 5-6 minute sau se lasa la uscat in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt intr-un loc ferit de umezeala si racoros. Dupa ce se usuca se pun in camara intr-o cutie.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu