Acasa

duminică, 24 februarie 2013

Prajitura turnata cu mere







2 oua
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 plic praf de copt
tava 21/21 cm


umplutura:
1 kg mere
3 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir macinat

Ouale se freaca impreuna cu zaharul. Turnam uleiul si omogenizam. Apoi turnam faina si laptele.
Merele se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, scortisoara si ghimbirul.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna 1/2 din compozitie. Se introduce in cuptorul preincalzit cam 8-10 minute la foc potrivit. Se scoate si se toarna merele si peste mere restul de compozitie. Se introduce in cuptor pentru 30-40 de minute.



Reteta originala: Laura Sava


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu