Acasa

vineri, 31 mai 2013

Tort cu cirese, mascarpone si cioco




 Un tort MINUNAT. Atat pot sa spun :)
Multumesc, Andreea (tastebazaar.blogspot.ro) pentru reteta!
Cirese, ciocoalata cu lapte, ciocolata alba, banane si mascarpone....miam-miam!


Ingrediente:

150 g ciocolata cu lapte
175 g faina
2 lingurite praf de copt
140 g zahar
140 g unt la temperatura camerei
3 oua
3 linguri lapte
o banana pasata
400 g cirese curatate de samburi
200 g ciocolata alba
10-15 cirese pentru decor
250 g mascarpone
3 linguri smantana
am folosit o tava rotunda cu diametrul de 20 cm

 Ciocolata cu lapte se imparte in doua. Jumatate se da pe razatoarea mare, jumatate se marunteste cu cutitul.
 Intr-un castron,  faina, praful de copt, zaharul, untul, ouale, laptele se mixeaza cateva minute pana la omogenizare.
Se adauga banana pasata si ciocolata cu lapte si se amesteca cu o lingura.
Se tapeteaza tava de copt,  se adauga compozitia si se da la foc potrivit cam 30 de minute, pana se rumeneste.
Blatul se lasa la racit si se taie pe orizontala in 3 parti. Atentie, blatul este destul de sfaramicios. Eu am avut probleme la taiere :) si in plus mi-a cazut si pe jos. D-asta a iesit putin ciufulit.
Cicolata alba se topeste la bain-marie. Se lasa putin la racit , apoi se glazureaza ciresele cu codita si se aseaza pe o hartie de copt.
In restul de ciocolata se adauga mascarponele, smantana si se paseaza la blender ca sa iasa o crema cat mai fina. Se pastreaza o treime din compozitie, iar restul se amesteca cu ciresele.
Crema cu cirese se imparte in doua si se asambleaza tortul. Se decoreaza tortul cu crema simpla si ciresele glazurate!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu